Klubbens historia

Ramnäs Motorklubb startades redan år 1957 av några motorintresserade ungdomar i bygden. De ville ha ett ställe att kunna träffas och umgås runt sitt stora intresse, bilar och motorcyklar. Från början var det mest bara bilburen ungdom som var med, men efter hand så kom det till allt fler som var intresserade av motorcyklar också.

På 60-talet började klubben träna motocross i den gamla grusgropen och 1964 fick de kommunens tillstånd att anordna den första motocrosstävlingen. Den gången var det tre stycken tävlande som gjorde upp inför en något blygsam publik på något tiotal personer. Att jämföra mot idag när det är betydligt fler tävlande och en stor entusiastisk publik vid varje tävling. Från och med 1967 tävlar och tränar klubben på banan vid Gåsvad. Där finns även en åker som ofta kan användas till Enkel Bilsport.

I samband med att den nya crossbanan byggdes vid Gåsvad fick klubben även en ny klubblokal i anslutning till banan som är den som används än idag. Själva klubbhuset är original från 1967 men den har byggts ut en del genom åren. Idag har den förutom en samlingslokal och kök även omklädningsrum och en träningslokal. Senaste tillskottet är en vedeldad bastu som kommer väl till pass efter träningen kyliga höstdagar. Klubben har även ett stort garage där medlemmarna kan förvara och meka med sina fordon.

Ungdomar och barn har alltid varit välkomna till klubben. Motorintresserade barn kan gå med i klubben redan från sju års ålder. De kan börja tävla med motorcykel tidigt och med bil från 15 års ålder. Klubben ordnar många olika aktiviteter och läger för barn och ungdomar. Ibland åker man på besök hos andra klubbar för att utbyta erfarenheter och få testa på att köra på andra banor.

Ramnäs Motorklubb har en lång tradition av att arrangera motortävlingar, både för bil och MC. Varje år kan du tävla i flertalet tävlingar.