Radiostyrda bilar

På Ramnäs Motorklubb kan du komma och träna och tävla med din radiostyrda bil. Vi anordnar regelbundet tävlingar för oss i klubben så väl som med andra klubbar. Här i klubben finns några riktiga entusiaster och det finns både en fin inomhusbana och en lite större utomhusbana som används under sommarhalvåret. Att tävla med radiostyrda bilar är en riktigt rolig hobby som passar både unga och gamla. Vi anordnar regelbundet tävlingar som passar både nybörjare och mer erfarna radiobilsförare.

Ta med din bil och kom med på någon av våra spontankvällar där vi träffas lite mer informellt och tittar på varandras bilar, mekar och tar en fika. Både du som har en eldriven och en bensindriven bil kan vara med. Vår stora utomhusbana är mycket detaljerad och naturtrogen och bilarna brukar köra så det ryker i dammet. Det kan gå riktigt hett till med hög fart när de största bilarna drabbar samman.

Första tävlingshelgen ute är andra helgen i maj och då har vi även bjudit in vår grannklubb Virsbo Motorklubb. Det blir en prestigefylld tävlingshelg med en samling av många entusiastiska tävlare som har väntat hela vintern på att äntligen få komma ut och köra på den stora utomhusbanan.

Sen kommer vi att hålla regelbundna tävlingar under hela året. Se vår anslagstavla i klubblokalen för mer exakta datum men det kommer som vanligt att pågå en turnering för våra medlemmar under sommaren. Då tävlar vi i olika omgångar på onsdagar då vår domare Pär är på plats för att kontrollera att allt går rätt till. Anmälan till sommarens turnering sker senast den sista april så att vi ska hinna sätta ihop ett schema där alla får möta rätt motstånd.

I slutet av augusti har vi avslutning på sommarsäsongen med en stor grillkväll ute. Alla tar med sin egen mat och vi bjuder på saft och kaffe med dopp.