Ramnäs Motorklubb – tävlingar

Ramnäs Motorklubb har en lång tradition av att arrangera tävlingar. Tävling för Ramnäs är lika med motorfest och klubben bara älskar spänningen och glädjen av att samla motorintresserade entusiaster på ett och samma ställe.

Varje år arrangeras en rad olika tävlingar på Ramnäs banor. Klubben hjälper även till att ordna Folkrace på grannklubbens bana.

Ute på Perssons åker vid klubblokalen i Gåsvad anordnas regelbundet tävlingar i Enkel Bilsport. Det brukar bli stor uppslutning av både tävlande och publik som är där för att heja på favoriterna. Varje säsong ordnas en lite större tävling då man även försöker få till ett slags familjedag med aktiviteter för hela familjen. Då säljer man fika i klubbhuset, det blir tipspromenad med fina priser och har man tur kanske Hasse tar fram trollerilådan och underhåller lite. Det kommer tjejer från Gåsvad stall med en ponny som alla barn får en ridtur på. Till kvällen blir det grillning med musikunderhållning.

Klubben ordnar cirka tre till fyra motocrosstävlingar varje år. Det brukar vara många deltagare så det lönar sig att anmäla sig i tid. Det blir tävlingar för samtliga tävlingsklasser från sju år och uppåt. Till den stora tävlingshelgen sista helgen i augusti kommer stora delar av Sveriges elitåkare inom motocross. Då brukar det bli en stor publik så klubben behöver gärna frivilliga som kan hjälpa till att bygga läktare och hjälpa till med parkering på åkern samt baka och sälja fika och korv under tävlingsdagarna. Man kan prata med Peter om man är intresserad av att hjälpa till.

Eftersom Ramnäs Motorklubb inte har nån egen Folkracebana men ofta använder den som Suraåsen har så hjälper Ramnäs till på deras Folkracetävlingar. Där behövs hjälp med funktionärer som kan sköta parkering och ta emot entréavgift, baka och sälja fika i caféet plus att det behövs hjälp med att hålla i försäljningen av bilarna efter tävlingen.