Tävla i Motocross

Motocross är en sport som kräver totalkontroll av dig och motorcykeln. Det är den ultimata kicken ifråga om fart och spänning. Sporten växte till sig i Sverige efter andra världskriget och är idag en stor sport sett till antalet utövare. Först på 1980-talet blev sporten riktigt stor och är idag en av landets mest populära MC-sporter.

Alla som är över 12 år kan ansöka om licens för att få tävla. Är man under 12 får man först delta i klubbens guldhjälmskurs där man får lära sig att hantera motorcykeln på ett säkert och kontrollerat sätt. Efter genomgången kurs kan du delta i guldhjälmstävlingar.

För att kunna tävla behöver du en del utrustning. Det första är en crossmotorcykel, sen behövs hjälm, ryggskydd, crossbyxor och stövlar. Du kan välja att lägga till ytterligare skydd. När man är under 13 år tävlar man med en 80-kubiks motorcykel och är man över 13 år kan man tävla med en 125:a. Det är en sport som kräver ansvar men det är också spännande att få tävla tillsammans med andra motorintresserade ungdomar, både tjejer och killar.

På Ramnäs Motorklubb finns en särskild tjejsektion som träffas varje tisdag. Det är för att uppmuntra tjejer att engagera sig i motorsport. På träffarna brukar det bli att meka och fika och ibland även titta på en och annan film. Det är Helena som sköter om den sektionen och det är henne du kontaktar om du vill gå med. Ungefär en gång om året åker tjejsektionen iväg på ett lite längre läger tillsammans med flera andra svenska motorklubbar. Motorsporten lockar främst till sig killar men på Ramnäs Motorklubb vill man ändra på det. Därför satsas extra på att få kvinnliga medlemmar att trivas.

Motocross är en utmärkt sport för tjejer som vill hålla på med motorsport. Till stor glädje är det hela tiden allt fler tjejer som väljer att söka sig till sporten.